Социален форум

С какво е полезен този сайт?

 
Снимка на Todor Cvetanov
С какво е полезен този сайт?
от Todor Cvetanov - вторник, 8 октомври 2013, 01:24
 

Освен курсовете по информатика и сградостроителство не намерих нищо друго.  Аз ли не се ориентирам правилно или наистина няма друго? И защо е толкова взискателна регистрацията - главни,малки букви, символи, числа... Електронната поща се повтаря при регистрацията, а паролата не - това е странно при положение, че за достъп до сайта не се изискава този адрес. Миналата учебна година си направих акаунт. В съобщенията които съм получил на пощата си от администратора, няма информация нито за потребителско име, нито за парола. Когато използвах опцията за забравена парола на пощата си така и не получих съобщение... Направих си нов акаунт.

Снимка на my.vsu.bg Администратор
Re: С какво е полезен този сайт?
от my.vsu.bg Администратор - вторник, 8 октомври 2013, 22:47
 

Полезен е с това, че го има, че в него се намира този форум, където задавате своя въпрос и получавате отговор. Разбира се, при по-голямо желание от страна на преподаватели и студенти би могъл да бъде още по-полезен.

Да, към момента на сайта има много малко видими за студентите курсове. Много от преподавателите все още не са направили курсове, а други още подготвят курсовете си и не са ги направили достъпни за студенти.

При тези обстоятелства всеки студент, трябва да посещава лекции и упражнения, да се среща лично с преподавателите си и от тях да научи какви учебни материали трябва да ползва и къде да ги намери.

Изискванията за сигурност на паролите действително са високи, но за запомняне на потребителското име и парола има много лесен начин - записване - в тетрадка, в бележника на телефона...

Вместо второ поле за повтаряне на паролата, при регистриране има отметка "Покажи", която позволява на регистриращия се да види каква парола пише, да спази изискванията за сигурност и да си запише паролата, за да не я забрави.

Всеки потребител трябва да се регистрира с действителен имейл адрес, който той често проверява, защото на този адрес ще получава важни съобщения от системата, например, съобщения за датите на предстоящи изпити, поправки, промени в часовете на занятия и др. подобни. Поради важността на този адрес се изисква при регистрация той да се повтори 2 пъти.

Редица писма, които системата изпраща автоматично, се генерират сякаш са изпратени от my.vsu.bg Администратор, но това не означава, че са писани лично от човек. Когато искате да Ви се отговори лично трябва да пишете на имейла, посочен на Началната страница на сайта. Ако използвате тази възможност проблемът, който обясните, че имате, ще бъде решен много бързо.

Когато не получите някое писмо по електронна поща, проверете дали поради грешка на софтуера за предпазване от спам, който вероятно проверява пристигащите на пощенския сървър писма, то не е преместено в папката за спам (Junk).

Моля, приведете профилите (account-ите) си според изискванията на Правилата за ползване на сайта. Обърнете внимание на точки: 4, 5, 6 и 7. Иначе в момента от много профили не се разбира в кои курсове (година на обучение) и групи сте и не е ясно в кои курсове от този сайт трябва да бъдете записани.

Въвеждането на новост като този сайт няма как да не е придружено с трудности и за да се преодоляват по-бързо се изискват усилия от страна на всички . Студентите - да четат указанията и да ги изпълнят точно; преподавателите - да изготвят и публикуват курсове, и да ги направят достъпни; ръководството на ВСУ - да създаде административен ред за съставяне на профили на студентите, вместо извършващата се сега саморегистрация...

 

Снимка на Todor Cvetanov
Re: С какво е полезен този сайт?
от Todor Cvetanov - сряда, 9 октомври 2013, 18:43
 

Всичко звучи много добре, но това е само ако функционира... Като за начало бих препоръчал да се качат учебни материални по различните дисциплини - одобрени от съответните преподаватели. В мрежата има много варианти на сборници,лекции,ръководства и т.н. от други училища и други преподаватели, които могат да се ползват за самоподготовка или допълнителна информация. Естествено най - добре е курсовете да са авторски, но докато бъдат подготвени и качени, няма да е зле да има все пак от къде да се добие представа за самата дисциплина. Например в дисциплините в катедра "Механика", няма новоооткрития и промени, съответно могат да се ползват всякакви източници, като конкретиката е само в обхвата на изучаваното...

Снимка на my.vsu.bg Администратор
Re: С какво е полезен този сайт?
от my.vsu.bg Администратор - сряда, 9 октомври 2013, 22:13
 

Както писах в предишния си отговор, всеки може да помогне нещата да се случват по по-добър начин и да се подобряват.

Освен преподавателите, и студентите могат да пускат заявки за създаване на липсващи на сайта курсове. На главната страница, в долната и част се вижда структурата на ВСУ и специалностите. Щракнете върху категорията с курсовете на Вашата специалност и курс (година на обучение), щракнете бутона "Заявка за нов курс", който виждате там, и попълнете информацията за курса, който искате да се създаде.

В създаването на съдържанието за този сайт могат да имат участие и студентите. Стига да пожелаят, може да им се даде възможност да водят записки, да качват файлове, да посочват други източници в Интернет и т.н.

В съвременното обучение преподавателите не са командири и инструктори, а водачи, на инициативността на студентите в стремежа им към знания.