Социален форум

Охраната на кампуса на В.С.У. "Л. Каравелов"

 
Picture of Стефан Венелинов Александров
Охраната на кампуса на В.С.У. "Л. Каравелов"
by Стефан Венелинов Александров - Wednesday, 15 April 2015, 9:43 PM
 

   Запитване относно допускането на външни лица на територията на ВУЗ-а. Интересува ме дали се извършва някакъв контрол по този въпрос, защото от както съм студент тук съм свикнал да виждам от време на време някой друг мургав индивид, разхождащ се из кампуса на ВСУ, който видимо няма работа там.

   Понякога цялата тази история е безобидна, но вече има няколко случая на ограбени студенти по известната "пътека" към Овча Купел (в близост до квартал "Факултета"). Наскоро даже станах неволен свидетел на още по-фрапантен случай- в понеделник (13.04) имах път към ВСУ и там видях 2 деца от малцинството да се разхождат с бутилки сокчета и се зачудих от къде са ги взели след като лавката не работи в почивния ден и се пошегувах, че сигурно тях ключалката не ги е спряла. По-късно, докато се прибирах от кампуса вечерта, минавайки до стадиона напът за Овча Купел, покрай мен преминаха с бърза крачка 3 мургави индивида, носещи по 1 голям пълен чувал като от единия чувал се показваше кроасан. На следващия ден ми казаха, че голямото кафене е било обрано и осъзнах, че съмнителните индивиди от предната вечер вероятно са извършителите.

   След тази случка се запитах дали има охрана, която се занимава с контрол на влизащите хора в кампуса? Ако има такава- как си извършва дейността и защо се случват подобни неща?

Picture of Радан Иванов
Re: Охраната на кампуса на В.С.У. "Л. Каравелов"
by Радан Иванов - Thursday, 16 April 2015, 9:52 AM
 
Да, има охрана.
 
Ако желаете да се осведомите как работи тя, свържете се с г-н Хр. Христов - р-л на Учебен отдел и на Охраната на ВСУ.
 
Радан Иванов