Форум на ВСУ "Любен Каравелов" за Moodle

Форум на преподавателите, служителите и студентите във ВСУ "Любен Каравелов"

Софтуер от Bentley във ВСУ

от Администратор на Moodle -

 

Един от големите доставчици на софтуерни решения за строителния отръсъл е www.bentley.com

Така както Autodesk и Graphisoft, също и Bentley Systems, Incorporated предлагат безплатни лицензи за студенти. Вижте: https://www.bentley.com/en/learn/for-students-and-educators/academic-programs

Как бихте отговорили на следните въпроси:

Колко представители на ВСУ (студенти, преподаватели, служители) проявяват интерес към продуктите на Bentley?

Искате ли да използвате софтуер от Bentley на служебните си компютри? А на личните си?

Използвали ли сте някога продукти на Bentley?

 

И накрая, как гледате изобщо на въвеждане в обучението на студентите във ВСУ на други известни в световен мащаб софтуерни решения за строителния отрасъл? Дали това би било конкурентно предимство на ВСУ?

 

Анкета "Необходимо ли е изучаване на компютърно програмиране във ВСУ?"

от Администратор на Moodle -

 

Моля, избирете отговори на два въпроса в анкетата на адрес:  https://my.vsu.bg/moodle/mod/feedback/view.php?id=1134

 

penchodobrev

от Пенчо Добрев -

03.11.2020г.

До IV курс Архитектура

Всички студенти, които имат нужда от консултации по проекта за селищната структура в Мало Бучино, може да ми изпращат своите въпроси и работни  разработки на адрес:

pentso_dobrev@abv.bg

проф. П. Добрев

penchodobrev

от Пенчо Добрев -

3.11.2020г.

До V курс Архитектура

Моля всички студенти, които имат нужда от корекции и консултации по АП XIII,да изпращат

проектите, които работят на адрес :pentso_dobrev@abv.bg

Предоставил съм ви всички лекции по" Екология в архитектурата" до края на семестъра.

Следващата седмица ще ви изпратя конспекта, от който всеки да си избере тема и да разработи есе със своите виждания по избрания проблем. Предаването на есетата с презентации ще стане в края на семестъра.

проф. П. Добрев


Промени в някои настройки на сайта

от Администратор на Moodle -


- Всеки потребител, може да види страницата с информация от профила на друг потребител. Направено е с цел улесняване изпращането на съобщения и осъществяване на контакти.

- Времето за редактиране на мнения във форумите е намалено от 30 на 15 минути. Така се намалява времето за чакане на изпращането на съобщенията, което в сегашната динамична ситуация, изглежда е за предпочитане.

- Всички съобщения от форуми се изпращат от адрес noreply@my.vsu.bg, което означава, че като натиснете бутона Reply на своя софтуер за електронна поща, няма да изпратите отговор до изпращача. Можете да отговорите на всички участници, като използвате хипервръзката в края на съобщението "Отговаряне". Тя ще Ви изпрати на страница от сайта, в която трябва да влезете с потребителско име и парола и да изпратите мнение-отговор във форума. Ако желаете да изпратите имейл само до автора на дадено мнение, то в имейла, който сте получили, щракнете върху хипервръзката с името на автора. Това ще отвори страницата на профила му (за да я видите трябва да сте влезли в сайта). От страницата на профила вече може да изпратите съобщение по начина който си изберете: по-имейл - с щракване върху имейл адреса; през системата за съобщения на сайта - през хипервръзката "Изпращане на съобщения"; да се свържете по телефон, Skype или друг начин, ако собственикът на профила е попълнил тази информация и не е отменил показването й.


Попълване на данни в профилите

от Администратор на Moodle -


Здравейте, колеги,

Във връзка с улесняване на контактите, които ще се налага да се осъществяват по време на дистанционното провеждане на учебен процес, всички потребители е добре, до възможно най-пълна степен, да попълнят с данни своите потребителски профили.

Редактирането на собствения профил се извършва от страница, която се отваря от блока в ляво със заглавие НАСТРОЙКИ, група връзки Настройки на моя профил, връзка "Редактиране на профила".

В страницата за редактиране па профила щракнете надписа "Разгъване на всички" за да се покажат всички полета с данни и попълнете всички данни, които желаете да предоставите. Можете да качите своя снимка, да въведете телефон, и т.н.

Особено важно ще бъде попълването от студентите на поле "Отдел", от групата данни "По избор". В това поле студентите е необходимо да напишат своята специалност и курс.

Съдържанието на това поле ще улесни значително записването на студентите в курсове на учебни дисциплини и предоставянето им на права да качват файлове, изпращат съобщения и др. свързани с учебната работа действия.

Моля, попълването на профилите да бъде първото действие, което ще извършите при следващото си влизане в системата.

Благодаря за съдействието!


Имейли за контакт със студентите от Строителен факултет

от Администратор на Moodle -
Скъпи студенти от Строителния факултет - редовна форма на обучение!

Във връзка с предприетите извънредни мерки в нашата страна е необходимо в срок до  29.03.2020 г. включително, да изпратите към имейлите показани отдолу, следната информация:

1. Факултетен номер;
2. Име и фамилия;
3 Имейл за осъществяване на контакт;
4. Специалност - ССС бак, ССС-СК маг, ТУС маг, СМ бак

Имейл адреси за изпращане на указаната информация:
- за студентите от Първи курс - vsu_sf_1_kurs@abv.bg
- за студентите от Втори курс - vsu_sf_2_kurs@abv.bg
- за студентите от Трети курс - vsu_sf_3_kurs@abv.bg
- за студентите от Четвърти курс - vsu_sf_4_kurs@abv.bg

Информацията е необходима за осъществяване на непосредствена връзка с преподавателите по отделните дисциплини.

Бъдете здрави!


Настройване достъпа до курсове

от Ваньо Георгиев -

Направена баше настройка на сайта, при която всеки регистриран в сайта потребител получава достъп да вижда съдържанието на всички курсове.

Преподавателите, които искат специално да записват студентите в своите курсове или да ограничат достъпа до съдържанието на курсовете си, могат да направят съответни настройки в своите курсове.

Възстановяване на учебни курсове от архив

от Ваньо Георгиев -


Здравейте, колеги,

Качих в новата инсталация на Moodle копията на курсовете, с които разполагам.

Курсовете са разпределени в опростена структура от само три категории: "Архитектурен факултет", "Строителен факултет" и "Courses in English". 

Не са качени "празните" курсове, в които нямаше никакви учебни материали, защото те лесно може да се направят наново и да се напълнят с материали, както и курсовете за специалност САСС, когато имат аналог за специалност "Архитектура".

За следващи новини ще бъдете информирани чрез нови съобщения в този форум.